tiistai 6. lokakuuta 2015

Syksyn satoa

Eletään jo lokakuuta vaikkakaan viimeaikaiset ilmat eivät ole sitä enteillytkään. Ruohosipulit kukkivat ties kuinka monetta kertaa ja salalaattikin kasvatti varttaan ja työnteli sisuksistaan jo useamman kerran katkottuja kukkasia. 

Vielä sunnuntaina saatiin nauttia lämpimistä syyskeleistä +15, joten eipä rouva osannut ennustaa tiistaina kolkuttelevaa pakkasta, olihan sato vielä kasvimaalta keräämättä. Toki kasvimaan antimia oltiin nautittu jo pitkin kesää ja syksyä aina tarpeen mukaan. 

Tiistaina sitten kasvimaalta nousi viimeisetkin sadonrippeet lukuunottamatta ruohosipulia, joka jäi jatkamaan kukkimista.

On vaikea ymmärtää, että viimeöinen pakkasukko ei ollut nujertanut salaattia eikä muitakaan antimia. Ehkäpä sillä oli sympatiat kohillaan :) On se luonto vain ihmeellinen. 


Vielä sunnuntaina ei olisi voinut kuvitellakaan, että pakkasukko tekee tuloaan.


Salaatit keräsin muovikassiin nauttimaan auringonpaisteesta. Ehkä ne täytyy kuitenkin tulevaksi yöksi nostaa sisälle, jottei halla pääse tekemään kepposia.


Viimeisetkin porkkanat nousi mullan syövereistä. Ajattelin kuivattaa myös varret ja käyttää niitä pieninä määrinä talven mittaan erilaisiin ruokiin ja leivonnaisiin.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti